Saturday, 1 February 2014

Vegetarian path?


I have been thinking a lot of my life. Last 2 years I have been eating store bought hot dogs, hamburgers etc. They are easy to make and take away the hunger. But I always end up feeling really bad after eating them. I know they are bad for me and my body knows it too. I have never liked eating meat anyway... the feel of it between my teeth, it just.. ugh..

Last 2 months I have been thinking about a change.. I need to do something! So, I have decided to turn lakto -ovo vegetarian. Going full vegan from my current state would be very difficult so this is my first step. When I feel that I am doing good with it and could do even better I might consider vegan. 


Any veteran vegetarians or vegans out there? The first thing I'm doing is starting my personal cook book. It has been hard for me to think of things to eat. Even when I allowed myself meat! It would be soooo helpful if you, for example, gave me your favorite vegan/vegetarian recipes!  We have a blender so any good smoothie would be awesome! 

I really think this is the way to go. Vegetarianism will help me focus more on what I eat and I hope it will help me become more healthy. Any helpful food blogs are also very welcome!


What else is up?

Well I have gained a wonderful friend, I guess I already mentioned that through my video. Some say you can't make good friends through internet, I think that's shit. Well sure, I have had some friends from internet that have faded out either very quickly, or slowly over time. But then there are those who are for life! And this girl, she is like my soul sister~ Gonna get my ass to Joensuu sooner or later!

Soooo...
Those who have not taken part of my giveaway yet: LINK
The prices are awesome! You don't really have to do much of anything to enter.

Someone asked if I have some sort of contract with the shops the prizes are from. No, I pay everything from my own wallet, and the shops I have carefully picked out myself. Some are shops that I have personally ordered stuff from.

25 comments:

 1. Well done! I've been toying with the idea of going veggie too, but the few meats I do eat I love to bits :(.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I have one meat thing I love too and its reallly daamn hard to give it up. But I still think I can do it. Just have to find something to replace it. :)

   Delete
  2. Vegetarian mince and quorn can be quite nice - as for recipes, are you a fan of macaroni cheese or pizzas? Basically all of my meals are pasta based, but it is very healthly and very vegetarian friendly.

   Delete
  3. vegetarian mince and quorn? Ohh my I have to totally chek that out! See what our local store has to offer :) I don't really like macaroni and cheese, but some sort of vegetarian pizza might be nice!

   Delete
 2. Mua kanssa usein liha ällöttää niin paljon, että oon miettinyt kasvissyöntiä. Mutta sitten on taas niitä viikkoja, jolloin jostain syystä rakastan lihaa, eikä se todellakaan ällötä. Mutta oon aina ollut tosi nirso minkälaista lihaa syön, eikä ne tottumukset varmastikaan tule muuttumaan. Yksikin väärän koostumuksen omaava lihaköntsä hampaiden välissä, niin ruokahalu on menetetty useaksi tunniksi eteenpäin :P Toistaiseksi en oo vielä kasvissyöjäksi ryhtynyt, mutta jos ei liharuokia tee mieli, niin syön suosiolla kasvisruokaa ja otan proteiinini jostain muualta. Yritän lisätä kasvisruokapäiviä, mutta on jotenkin hankala koostaa koko ateria kasvispohjalta, kun on koko ikänsä tottunut tekemään ruokansa nimenomaan sen lihan pohjalta, ja kasvisjutut on sitten vain "lisukkeita". Tänä vuonna haastan itseni kokeilemaan enemmän kasvisruokia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nonni hyvä linja sinulla jo menossa :) Ja tosiaan sitä ruokailutottumusta voi olla tosi hankala muuttaa kun se on opetettu jo ihan pinestä pitäen että lihaa kuuluu syödä! Itse pelkään että menen kauppaan hakemaan ruokaa ja unohdan kokonaan että en mie enää mitää lihaa halua vaan rutiininomaisesti lappaan hamppareita ja hodareita koriin. D:

   Delete
 3. Itse jätin lihan pois kotioloistani tuossa vuoden loppua kohti, ja innostuin ihan uudella tavalla ruuanlaitosta, kun oli tavallaan "pakko" ruveta panostamaan asiaan sen sijaan, että ostaa sen iänikuisen paketin jauhelihaa ja länttää sen pannulle, kuten mä aina tein..! Olen ollut tosi tyytyväinen tähän päätökseen.
  Kirjastosta on löytynyt yllättävän hyviä vegeruokakirjoja, joista oon aina poiminut itselle mieluisat ja helpoimmat ohjeet, ja netistä löytyy pilvin pimein googlettelemalla. Soijarouheella/suikaleilla ja tofulla tai seitanilla saa hyvin korvattua lihaisiakin reseptejä. Se niiden maustaminen vaatii vähän harjottelua, mutta se on sen arvoista ^^ Tsemppiä kovasti! Se jo auttaa kummasti että lisää kasvsruokien määrää, vaikka ei lihasta kokonaan luopuisikaan.

  Ihan vegaania mustakaan ei tulisi, eli syön kyllä kalaa, juustoa ja munia, ja kyllä myös lihaa joissakin juhlissa pieniä määriä, jos muuta ei ole tarjolla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, toivottavasti minulle iskee samalainen innostus, no tavallaan se vähän on jo iskenyt! Heh. Kiitoksia vinkeistä ja tuesta!

   Ja varmasti se vegaani päämäärä minullakin on tosi kaukana, kenties en ikinä siihe yllä.

   Delete
 4. Tsemppiä ruokavalion muutokseen! Itse en kasvissyöjä ole, vaikka sitäkin on kyllä välillä tullut mietittyä. Sen sijaan en syö vehnää, kauraa ja muitakin viljoja yritän välttää. Yritän syödä myös mahdollisimman vähähiilarisesti. Einesruoista tosiaan tulee monesti ikävä olo - ne eivät tosiaan ole parasta mahdollista ravintoa keholle. Helppous on vaan niissä ollut se juttu. Kaupan hamppareita ja vastaavia en ole itse hirveästi syönyt, mutta pikaruokaravintoloita on tullut käytettyä. Niitä olen nyt koittanut välttää. Pariin RuisMcFeastiin olen sortunut, mutta pääasiassa olen saanut itseni pidettyä erossa Mäkkäristä. Se on mielestäni ihan hyvä suoritus verrattuna siihen, että ennen saatoin käydä jopa useamman kerran viikossa syömässä siellä jotain.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! :) Ja mullakin hesburger on se juttu mistä tulee varmasti hankalaa pysyä erossa. Mutta ehkä itselleni sallin satunnaisen falafel hampparin ;) Muutenhan sitä olisi tosi hankalaa kun porukalla menee jonnekkin syömään niin pakko sitä jotain on ottaa!

   Delete
 5. Yhh, pelkkä ajatus kaupan valmishamppareista etoo, kun tietää kuinka köyhää ravintoa ne on ja millaista teollisuusjätettä ne pitää sisällään. Olen ollut laktovege jo teinistä asti enkä ole oikeastaan ikinä tykännyt syödä lihaa, mutta pentuna toki vanhemmat pakottivat ja sitä sitten yritti vetää alas, vaikka oksennusrefleksiä pukkasi. Tärkeintä mielestäni on tehdä mikä itselleen on luontevinta.

  Googlettamalla löytää paljon reseptejä, kannattaa lukasta myös vegaaniliiton sivut. Huomiota kannattaa kiinnittää d-vitamiinin lisäksi b12-vitamiinin saantiin. Itse käytän paljon soijamaitoa, joihin useisiin on lisätty kalsiumia sekä noita tärkeitä vitamiineja. Teen paljon ihan perusruokaa kuten mm. lasagnea, pizzaa, makaronilaatikkoa, jotka ovat tuttuja ruokia myös sekasyöjille. Korvaan lihan soijatuotteilla (soijarouhe, suikaleet ja tofu). Wokit ja salaatit ovat lemppareitani ja niihinhän voi laittaa mitä vain mieleen tulee. Tällä hetkellä oma ruokavalioni on hyvin proteiini painotteinen, koska treenaan. Rahkaa, raejuustoa ja soijajauhetta menee päivittäin. Omaa tämän hetkistä smoothie reseptiä en viitsi jakaa, koska se ei ole varsinaisesti mikään makuelämys, koska proteiini :D Mausteet on kaiken a ja o, itse tykkään paljon tulisesta ruoasta, joten chili on vakiovaruste.

  Kannattaa tosiaan alkaa keräämään reseptejä, niistä voi sitten poimia vaihtoehtoja, silloin kun aivot lyö tyhjää. Hankalaa on varmasti aluksi, varsinkin jos on tottunut syömään valmisruokia. Onnea matkaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Semmoista moskaa ne kyllä ovat! Ken tietää miten olan jaksanut niitä näinkin kauan.

   Kiitoksia paljon vinkeistä! Pitääpä tuo vegaaniliiton sivu tsekata.
   Ei varmaan haitaksikaan olisi tuota d-vitamiinia popsia lisäksi tabletteina? :)

   Ja kitooos! <3

   Delete
  2. D-vitamiinia kannattaa ehdottomasti vetää pillerinä, koska sitähän ei Suomessa saa tarpeeksi edes kesällä.

   Niin ja vielä sellainen vinkki, että kannattaa siirtyä uuteen ruokavalioon rauhallisesti, jos haluaa välttyä ruoansulatusongelmilta. Jos elimistösi ei ole tottunut runsaaseen kasvisten syöntiin, niin ei kannata alkaa ahmimaan 2kg porkkanaa päivässä :)

   Delete
  3. Juu ajattelinkin että pikkuhiljaa totuttaudun syömällä enemmän ja enemmän vihreää ja opettelemalla uusia reseptejä! :) Ei kannata masua järkyttää.

   Delete
 6. For something quick and easy (when I was vegetarian) I would buy those instant cheese pizzas (checking the ingredients carefully of course) and put "meat" crumbles and chopped veggies on top. Very quick especially if you have already cut up your veggies. And be careful with Mexican food because sometimes the re fried beans have lard or animal fat in them.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohh thanks for the tip! ^^
   And oh I didn't know that! :o thanks!

   Delete
 7. I'm vegetarian since 2002, and I eat different things.
  A lot, and I say A LOT of vegetables, cooked in everyway you can :D rice, little pasta, only sometimes eggs (which I'm trying to avoid) and the same goes for any dairy products.
  There are a lot veggies hamburgers out there, you can make real sandwitches with those and they're very good! beans, lentils, despite what the most of people says you can eat a lot of different things without harming animals :)

  and by the way...HEY, I'M YOUR INTERNET FRIEND TOO!!!! XD

  ReplyDelete
  Replies
  1. 2002.. that's 12 years, awesome! ^w^ Yes! First I wondered if this is going to be very restricting, but then I realised that not really! Just replace the meat with something as good, very easy.

   Hahaha It's not your turn yet! XD

   Delete
 8. Suosittelen tätä sivua: http://chocochili.net/
  Osa on vähän hifistelyä, mutta paljon löytyy mukavia ja helppoja perusruokia. Aika lailla ruokablogeihin omakin syöminen perustuu, kokemuksen kartuttua uskaltaa alkaa soveltaa enemmän itse. :)

  Lakto-ovona on tullut oltua nyt 4-5 vuotta satunnaisella riistan syönnillä, nyt viime aikoina ovat tippuneet munat pois ja maitotuotteitakin tulee käytettyä varsin harvakseltaan. Loppujen lopuksi kasvisruoka tulee hyvinkin luontevasti, ellei ajattele liikaa kasvisruokia liharuokien "korvikeversioina" - onhan joku makaronilaatikko soijarouheella ehkä vähän ankeaa, mutta muunkinlaisista ruokalajeista löytyy vaikka mitä herkullista. Onnea matkaan! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia tosi paljon linkistä! :)

   Voi toivottavasti minäkin jossain vaiheessa saan sen sillain luonnolliseksi etten tosiaan ajattelisi kaikkea "korvikkeina". Kiitoksia kovasti!

   Delete
 9. Hei! Olen ollut pescovege nyt jo nelisen vuotta, vaikka itse syönkin kalaa tulee kokkailtua myös paljon sellaista, mitä pystyy vegelle kuin vegelle suosittelemaan. Wokit on kavereita. Ihan tavallinen kasviswok, mitä siihen nyt tahtookaan laittaa, muuttuu ruokaisaksi kookosmaidolla josta suosittelen tykkäämään vaikka jakaakin mielipiteitä. :D Mä en ole ikinä oikein välittänyt tofusta, joten pähkinöitä heittämällä sekaan saa jo oikein hengissäpitävää safkaa ja varsinkin hyvää. Kun kasvisruoankin kuitenkin täytyisi pitää syöjänsä tiellä, jos olen joutunut elämään semmoisella kevytvähähipster-rehulla, ei ole oikein kone pelittänyt. Esim. parapähkinöistä sai kuulemma jotain hyvää juttua jonka nimeä en muista (kuulostaapa vakuuttavalta) ja linssisoppakin on hämmentävän hyvää.
  Ihan kaiken syöjille voi kans suositella, että kehittää fiksaation johonkin omaan suosikkihedelmään ja vetää sitä snäksinä karkkien, sipsien yms. sijasta. Ei ole helppo tehtävä, mutta pidemmän päälle keho, mieli ja lompsa kiittää.
  Kermaviili on myöskin kaveri. Mutta kokeile ihmeessä eri juttuja, pian löydät varmasti juuri ne vegereseptit ja -ainekset jotka kolahtaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parapähkinät pitää kyllä tsekata, sen verran hyvää niistä googlettamalla löytyi :D Kookosmaitoakaan en ole ennen koittanut, pitää sitäkin varovasti kokeilla!
   hehee minulla itseasiassa jo on fiksaatio mandariineihin! Ainakin jos ne ovat juuri oikea makeita. Kiitos vain vinkeistä ja tuesta! :)

   Delete
 10. Moih jäin seuraileen sun blogia! Asustelen kans Porissa, tehtäskö kirppistreffit jossai vaiheessa jos kerkiät? Pistä sähköpostia leena.flinck@gmail.com tai sit lisää kaveriks facessa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva! Ja joooo mikäs siinä! Itseasiassa pyysit jo minut kaveriksi facessa jokin aika sitten! ;D Nimeni siellä on Sanna Nokkonen

   Delete
 11. Ainiin joo! Pistänpä sulle viestiä, jäin miettii tässä sun nimeä ni tulihan se ny tälleiki sitten xD

  ReplyDelete