Sunday, 5 May 2013

Kirpputorivinkkejä ja omia löytöjä

Monet on kyselleet ja miettineet että kuinka löydän kirppareilta aina kaikkea kivaa. Melko simppeliä. Varsinkin vaatteiden suhteen.

- Minä hiplaan ja selaan jokaisen, siis jokaisen mustan vaatteen mitä kirpputorilla on. Toki se vie aikaa, mutta jos kirpputorilla on jotain ostettavaa niin varmasti löydän sen. Helppoa tietysti minulle kun käytän vain yhtä väriä.. Myös jotkut satunnaiset valkoiset vaatteet selaan läpi.

- Toinen juttu mitä teen on että kuljen kirpputorin hyllyvälit kumpaankin suuntaan, eli kaksi kertaa yhden välin. Monesti eri kulmasta huomaakin jotain mitä on ekalla kerralla jäänyt ihan huomaamatta.

- Jos näen jotain jännittävää jossain hyllyssä tai henkarissa, mutta tien tukkii pari tai kolme akkaa jotka eivät anna tietä. Kierrän seuraavan välin ja palaan sitten takaisin siihen kohtaan. Minun onnekseni hamstraaja akat eivät yleensä halua vaatteita joihin isken silmäni.

- Joskus ihmiset piilottavat sekaisiin myttyihin kirppispöydän kulmaan (tai alle) jotain mitä ehkä vielä ovat tulossa hakemaan tai hakemassa lisärahaa kyseiseen kappaleeseen. (Yleistä varsinkin käteismaksu kirppareilla) Käyn yleensä mytykin läpi. Yllättävän usein löydän niistäkin jotain kivaa!

- En suotta vältä pöytiä joissa näyttäisi olevan vain "mummovaatteita". Niistä löytää usein persoonallisia, pitsisiä tai muuten kivoja vaatteita.

- Asun melkoisen lähellä (alle kilometri) kirpputoria joten käyn siellä melkein joka viikko, kun se kivasti on kotimatkan varrella.

- Jokainen kirpputori on erillainen. Käymällä monesti eri aikoina omalla kirpputorillasi, huomaat pian mitkä ovat ne ajat joina on vähiten ruuhkaa. Lähikirpputorillani vähiten porukkaa on heti avausajan jälkeen. Viikonloppuinakin. Harva jaksaa heti 8 tai 9 aikaan herätä vain sen takai että pääsee kirpputorille. Hiljaisina aikoina on helpompi myllertää. :)

- Jos en oikein tiedä mitä etsin kirpputorilta. Katsahdahhan omaan vaatekaappiin. Onko jokin materiaali jota toivoisin että kaapissa olisi enemmän? Tarvitsinko vaikka uuden hameen kesäksi? Kun tiedän mitä haen, on etsiminen paljon helpompaa.

- Vältän turhia ostoksia. Toki olen nähnyt samanlaisen vaatekappaleen jonku muun päällä ja se näytti ihan kivalta, mutta sopiiko vaate kuitenkaan omaan tyyliisi? Sopiiko se kuitenkaan muhin omistamiini vaatteisiin?

- Katson myös perusvaatteita. Vaikka minulla olisikin jo samantyyppinen vaate, mietin että miten voisin tuunata vaatteesta ihan oman. Alle euron maksavia vaatteita on halpaa kerätä tuunausmateriaaliksi.

- Kipputorilla kipurajani vaatekappaleesta on 5e. Jos se on jotain mitä todella olen etsinyt kauan niin voin maksaa sen 5-9e. Muuten jätän kalliimman vaatteen suosiolla henkariin. Näin varmistan että pääsen ulos melko halvalla.

- Etsin myös erikoisia vaatteita. Jos vaaterivissä jotain selvästi pomppaa esille, tutkin asian.

Jos jolle tulee jotain muuta vinkkiä mieleen niin saa kyllä jakaa :)

Eilen uhmasin kipeää oloa ja menin kirpputorille. Löysin kengät ja 3 toppia, yhteensä 9e, oujea~

Melkein uudenveroiset kengät. Ei ollu korko eikä pohja juurikaan kulunut! Kolmella eurolla, yay. Varsinkin kun olen tämäntapaisia ettinyt tovin jos toisenkin.


2 läpinäkyvää mesh paitaa.


Tunika, joka on kyllä mekko minulle ;3

Sitten muita tavaroita joita on goottikirppikseltä ja mistä muualta hankittu.


mekko


Lyhyt toppi, sukkikset ja 6 valkoista hiusklipsi lisäkettä.

Jaa niin tämä oli vielä kirpputorilöytö!


Tuommoinen batman peli joka tuikataan telkkariin ja eikun pelaamaan! Tää oli jopa niin edistynyt että tässä voi tallentaa ja se tallennus pysyy siellä vaikka ottaa irti telkkarista.
Se on tuommoinen vanhan mallinen side-scroller peli.

8 comments:

 1. Voi, todella kivat kengät oot löytäny! :)

  ReplyDelete
 2. Vielä yksi niksi minkä oon joskus kuullut on että kannattaa miettiä että ostaisiko sitä vaatetta jos se olisi kaupassa myynnissä-kirppareilla kun menee välillä vähän sekaisin ja tulee ostettua kaikkea turhaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan tosi! Halvat hinnat saattaa sekoittaa pään joskus :)

   Delete
 3. ''- Joskus ihmiset piilottavat sekaisiin myttyihin kirppispöydän kulmaan (tai alle) jotain mitä ehkä vielä ovat tulossa hakemaan tai hakemassa lisärahaa kyseiseen kappaleeseen. (Yleistä varsinkin käteismaksu kirppareilla) Käyn yleensä mytykin läpi. Yllättävän usein löydän niistäkin jotain kivaa!''

  Hahaha! Kieroa :D oikein!

  ReplyDelete